luni, 11 iulie 2016

Paul Surugiu a descoperit o noua tema in pictura sa - casele romanesti, simboluri ale eternitatii.



"In harul tau, draga Paul, mi-am găsit limba romana, doina strămoșilor si istoria noastra. Nu mai am ce caută in tara. Am găsit totul in cântecele si colindele tale! Un prieten pentru totdeauna, Grigore Vieru" ( Dedicație de pe volumul "Taina care ma apăra" )
Asa-l descria marele Grigore Vieru pe Fuego! E de notorietate legatura specială dintre cei doi, artistul considerându-l pe poet maestrul sau, cel din urma văzând in Paul un fiu. Zeci de cantece si versuri binecuvântate au luat nastere, iar Paul Surugiu a ținut vie memoria poetului peste ani lansând in 2013 volumul "Testament pentru Fuego", premiat la Salonul Internațional de Carte de la Chisinau pentru design si conținut. Tot in 2013, "a pictat" idei de poezie in spectacolul de teatru "TESTAMENT" dedicat tot lui Grigore Vieru, premiat cu 4 titluri importante.
Cumva, inspirat de legatura dincolo de cuvânt, Paul Surugiu a descoperit o noua tema in pictura sa - casele romanesti, simboluri ale eternitatii.
Prima opera a reprezentat casa părintească a poetului, de pe mal de Prut, din Pererata, locul in care geniul artistic a descoperit lumina poeziei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu