marți, 31 mai 2016

Art by Fuego a beneficiat încă de la început de sprijinilor presei



Nimic nu se construiește pe lumea aceasta fără suport, fără ajutor și fără a avea alături gândurile pozitive ale oamenilor speciali. Art by Fuego a beneficiat încă de la început de sprijinilor presei și iată că și acum prietenii ne sunt aproape în construirea binelui și a frumosului!
Nici cuvintele frumoase nu au încetat să apară. La expoziția FLORI DE ROUĂ, între 1 și 10 iunie puteți descoperi frumuseți pe pânză, dar totodată primiți și daruri speciale și o mulțime de surprize, așa că nu ezitați să veniți. Iată mai jos câteva vorbe transmise de pictorul DAN HATMANU, contemporan român, unul dintre cei alături de care această inițiativă a fost!
“ Cu rădăcini moldave, asemeni mie, domnul Surugiu, pe profesie maestru al emoției, dă naștere unui univers propriu, în care nu mai contează regulile, canoanele, ci doar nemăsurata bucurie de a crea senzații prin culoare și idee. Talent nativ, Paul Surugiu așază în pictură toată viața și experiența sa, fragmentând culorile, adăugând tonuri de viață și muzicalitate. Cred că operele acestui artist ce bate la porțile afirmării unei noi forme de artă i se poate acorda credibilitate pentru simplul fapt că, pe lângă frumusețea produsului finit, el implică în povestea asta cu pictatul, care nu-i deloc o joacă, multă sinceritate, sensibilitate pură.
Operele sale mizează pe vizual și vin cu un plus în momentul în care le descoperi titlul, căci fiecare dintre ele poartă cu sine o denumire sugestivă, aparent fără nici o legătură, dar în esență extrem de prinsă de conceptul în sine. Tehnica e într-o continuă evoluție și pentru un tânăr care n-are studii de specialitate, e o adevărată performantă. Florile lui Paul Surugiu sunt recognoscibile de-acum, cu forme neclare, dar pline, gândite, simetrice, cu început și final și parcă cu ceva fragmente muzicale, desigur în sens poetic. Personal, mă bucur când văd oamenii revin cu atenția lor asupra picturii.
Paul Surugiu face din pasiunea aceasta o vocație și construiește, în jurul său, mici diamante ale sensibilității sale, în tonuri calde, cu pozitivism și multă lumină. În fond el transmite multă lumină, mai ales că proiectul său are un fundament nobil – acela de a ajuta persoanele care-au văzut cândva lumina și-acum se cufundă în întuneric.” ( DAN HATMANU, pictor și grafician contemporan român, discipol al marelui CORNELIU BABA )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu