luni, 14 martie 2016

FUEGO - Stanislav Ceban cântă la fluier.

https://www.facebook.com/Paul-Surugiu-FUEGO-573707769422910/?fref=ts

Stanislav Ceban cântă la fluier. Recită poezii, vrea să scrie o carte și este cel mai bun elev la învățătură din clasă. Are o voință de fier și frapează cu nonșalanța sa. E timid, dar ochii îi ascund o dramă. Puștiul acesta de doar 10 ani, care-i deștept și doldora de talent și determinare, suferă de amiotrofie spinală. Este imobilizat în scaunul cu rotile și întregul său univers depinde de asta. Nu poate scrie despre iarbă, despre cum e să alergi după ploaie, despre jocurile copilăriei. Poate doar să-și cânte, fără dramatism, povestea de viață. Nu cerșește milă. Nu vrea ajutor doar pentru faptul că nu poate merge. Talentul său îl va ridica mai sus decât o pot face picioarele.
Prin ART BY FUEGO, Stanislav are o mică șansă către lumină. Ajutorul financiar oferit de către Paul Surugiu va merge către achiziționare unui nou cărucior, mult mai performant, care să-i poată da posibilitatea de a se deplasa mai simplu. Picioarele lui Stanislav sunt dincolo de imaginația noastră. Talentul și forța, luciditatea și seriozitatea pe care le are atunci când privește viața te opresc o clipă în loc și te fac să te întrebi dacă tu meriți tot ce ai pe lume.
Dincolo de soartă și de nedreptăți, puștiul aceasta e o nouă lecție, la care unii dintre noi am lipsit atunci când studiam cum să ne descurcăm în viață. Îi e greu, dar lupta sa nu e în planul acesta, al sănătății – el luptă cu toată ființa să reușească, să-și demonstreze lui că poate mai mult. Și va putea pentru că niciodată puritatea și sinceritatea nu au rămas nerăsplătite!
„Stanislav a fost ca un taifun venit asupra noastră. Sute de oameni am lăcrimat când a recitat, cu o luciditate de te lasă mască, versuri reale despre povestea sa. Copilul acesta merită o soartă mai bună, iar eu l-am ajutat să facă un pas. Nu-l poate face fizic, dar cu siguranță, având tărie, va răzbate!” ( Paul Surugiu – Fuego )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu