joi, 25 februarie 2016

FUEGO - ARTĂ PENTRU SUFLET - TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ

Arta înseamnă vindecare, înțelepciune, o formă de educare și poate cea mai bună metodă de divertisment. Nu-i pentru toată lumea și cu siguranță nu o pot înțelege toți, indiferent de specificul ei, fie că e muzică, pictură, teatru sau dans. ART BY FUEGO încurajează asta și totodată îndeamnă, dincolo de sprijinul oferit legendelor, să nu ne lăsăm la o parte valorile, în derâdere, într-un con de umbră, adresat doar elitelor. Proiectul nu doar că ajută, vrea să promoveze, să schimbe percepții și să facă, prin artă, un gust pentru frumos, amintindu-ne cu plăcere și cinste de trecutul glorios, uitându-ne cu speranță și îndârjire către viitor. Nu-i un discurs populist, ci o formă clară de a arăta că ne pasă, că ne gândim la tot ce-i bun în țara asta mâncată de carii, în care scapă cine poate, aruncând pur și simplu tot ce-a fost bun și-ar mai fi bun.
Astfel, proiectul ARTĂ PENTRU SUFLET, inițiat de Fuego, prin pasiunea sa pentru pictat și încurajat și sprijinit de voi, a ajuns și în casa marei actrițe de comedie, un simbol al scenei și-al breslei – TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ. Paul Surugiu este unul dintre cei care au afirmat mereu că o iubesc pe artistă, demonstrând asta în numeroasele interviuri în care a vorbit despre ea. La rândul său, doamna Tamara a apreciat public această cauză nobilă. Și-atunci Paul a dus în casa sa, un spațiu al teatrului, un fragment din ce înseamnă ARTĂ PENTRU SUFLET. Pictura lui Fuego are un scop, iar acum scopul, prin pictura sa, se află în casa marei Tamara Buciuceanu. Mai jos găsiți și cuvintele frumoase pe care Paul, un generos, i le-a dedicat doamnei Tamara.
“Personal, asumat, îmi declar dragostea faţă de intensitatea sa artistică, faţă de toată cariera şi mai cu seamă faţă de felul în care naște umorul, ducându-l acolo unde merită. Da, o iubesc şi o voi iubi mereu pe doamna Tamara! Pentru toate motivele din lume sau poate pentru unul singur – naturaleţe. Actriţă de farmec, doamna Tamara m-a cucerit ireversibil şi prin vocea sa. Cu suflet de român adevărat, cu rădăcini basarabene, Tamara Buciuceanu este o colecţie întreagă de caractere, de râs şi plâns, de măşti ale unei forme de artă pentru care şi-a dăruit viaţa!Sunt onorat ca una din picturile mele se afla pe peretele doamnei TAMARA!" (PAUL SURUGIU)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu