vineri, 8 ianuarie 2016

FUEGO - MUZICA NOASTRĂ POPULARĂ...


Întotdeauna mi-a plăcut să descopăr lucruri în premieră, să-mi testez limitele și să caut noi și noi înțelesuri în profesia mea. Curiozitatea e benefică și contribuie, zic eu, la evoluția noastră, profesională și umană. Pornind de la asta, aseară, târziu în noapte, am început să vizionez pe Youtube, fără vreun scop anume, toată istoria muzicii populare românești, toate zonele geografice, de la Banat la Ardeal, până la Moldova și Maramureș.
Și uite așa am ajuns să-mi dau seama, deși aveam vagi idei, că iubesc folclorul și că muzica noastră autentică, chiar dacă pentru unii e învechită, are atâtea simboluri și tehnici care reprezintă provocări pentru orice artist.
Să știți că folclorul românesc, în special doinele și cântecele de stare, sunt pietre de încercare pentru cei care aleg să le cânte. Din una în alta, vă propun și vouă să ascultați folclor autentic, artiști care sunt și unii care nu mai sunt, capodopere și momente de colecție din istoria noastră artistică. Asta mă face să-mi propun un nou proiect de folclor și să vă spun și vouă că întotdeuna căutând, vom descoperi. Interesându-ne, vom avea mereu de câștigat, îmbogățindu-ne nu doar mintea, ci și sufletul. Vă doresc un sfârșit de săptămână pe cinste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu