marți, 18 februarie 2014

PRIMAVARA MUZICII ROMANESTI OFERITA DE FUEGO


PRIMAVARA MUZICII USOARE ROMANESTI, OFERITA DE FUEGO

Dupa o iarna geroasa, zapezi si ger napraznic, se cuvine sa ne incalzim sufletul cu muzica de calitate, cu spectacole ce aduc in atentia tuturor parfumul de-altadata al celor mai frumoase si indragite melodii romanesti.
Astfel, in aceasta primavara, muzica usoara romaneasca va rasuna pe scenele din intreaga tara, fiind rememorata de FUEGO, in turneul sau national – “ SERENADA PENTRU DAN SPATARU “.
Fuego il va omagia pe Dan Spataru, intr-un concert inedit, in care va reinterpreta parte din piesele acestuia, ce au ajuns sa fie catalogate drept slagare incontestabile ale culturii romanesti, intr-o noua varianta, determinadu-ne pe toti sa ne amintim de cel ce este supranumit “ regele aplauzelor “.
            Turneul va debuta pe 21 martie, la Ploiesti, la Casa de Cultura a Sindicatelor, urmand ca, pana pe 30 martie, sa poposeasca in 10 din cele mai importante orase ale tarii, Constanta, Galati, Focsani, Iasi, Barlad, Adjud, Piatra Neamt, Bacau, Brasov.
Va prezentam in exclusivitate, afisul turneului precum si promo-ul acestuia. Turneul “ SERENADA PENTRU DAN SPATARU “ va veni cu ceva diferit. Pentru ca idolii sunt cei ce au facut ca arta si cultura sa poata evolua, este cu adevarat important sa ne aducem aminte de ei.
Fuego si-a propus sa-l prezinte pe Dan Spataru intr-o serenada a cantecelor sale, reorchestrate, intr-un show de doua ore, live, cu elemente vizuale speciale, cu surprize, cu momente unice, cu band de instrumentisti profesionisti. Totodata, artistul va lansa cu ocazia acestui turneu, si un LP cu piesele lui Dan Spataru interpretate de el, care va cuprinde si noutati si detalii grafice spectaculoase.
Fuego a marturisit ca are emotii, ca este fericit ca poate duce la indeplinire ultima dorinta a celui ce a fost si este emblema pentru muzica usoara romaneasca si ca, prin initiativa sa, stie ca poate duce muzica romaneasca mai departe, in timp.
“ Este firesc sa am emotii. Este un show de anvergura, 10 orase, o multime de oameni care vin cu asteptarile lor la sala de spectacol si stiu, ca orice ar fi, trebuie sa fac tot posibilul sa nu-i dezamagesc. Ma bucur ca pot prezenta, in stilul meu, cu onoare, o fila a muzicii romanesti, pe Dan Spataru.  Am tot spus ca asa cum unii il au pe Gilbert Becaud, altii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, asa exista pentru romani Dan Spataru si cred cu ardoare, atat prin acest spectacol, cat si in fiecare moment, ca e necesar sa-i reactualizam memoria, cantecul, viata si decenta ! “ ( Paul Surugiu – Fuego )
Pana la turneu, Fuego se pregateste intens. A inceput deja repetitiile pentru conceptul si desfasurarea spectacolului, inregistreaza de zor pentru album, face sedinte foto si se zbate ca acest eveniment mult astept sa iasa perfect.
Pana in primavara, la turneu, atunci cand va mai lansa un album, impreuna cu maestrul Jolt Kerestely, il puteti vedea pe Fuego la Pitesti, la teatru, acolo unde joaca one-man show-ul “ TESTAMENT “, o lectie de patriotism si simtire adevarata, pe 27 februarie.
Si pentru ca primul spectacol, cel de la ora 19.00 este sold-out dupa doar doua zile de cand s-au pus biletele in vanzare, tot pe 27 februarie, FUEGO va oferi inca o reprezentatie din “ TESTAMENT “ publicului sau fidel, incepand cu ora 17.00.
Spectacolul “ Testament “ reprezinta omagiul adus de Fuego maestrului sau, Grigore Vieru, intr-o adevarata istorie despre ce inseamna sa fii roman, un melanj intre muzica si poezie, intre interpretare dramatica si elemente cu efect emotional. De asemenea, fanii artistului il pot vedea si in concertul sau anual extraordinar de la Chisinau, ce va avea loc pe 11 martie, numindu-se sugestiv  - “ A MAI TRECUT UN AN “ !


Un comentariu:

  1. Felicatari Paul!!! Mult , mult succes in acest turneu su in tot ceea ce faci penrtu publicul tau minunat!! Te pupam si te imbratisam cu mare drag!!:-)♡♡

    RăspundețiȘtergere