sâmbătă, 18 ianuarie 2014

FUEGO - SERENADA MEA CĂTRE DAN SPĂTARU


 Paul Ciprian Surugiu - Fuego si Dan Spătaru, 2003



     FUEGO : „Serenada mea către Dan Spătaru si totodata, serenada dansului către voi, se va auzi in această primăvară, intr-un regal al muzicii româneşti. Dan Spătaru n-a murit! ”

 Eroii nu se gasesc in manuale, nici macar nu sunt universal valabili. Pentru România, s-a potrivit ca idolii unor perioade sa aiba un impact atat de puternic asupra sufletului, incat acestia sa ramana in timp, in istorie, in amintirea celor ce i-au inaltat, a celor ce vin si mai ales a tabloului complet si distins, numit arta.
Este si cazul lui Dan Spătaru. Legenda a unui gen definitoriu pentru tot ce-nseamna muzica in spatiul romanesc, Dan Spătaru poate fi denumit un erou, prin puterea exemplului sau, prin toata colectia impresionanta de cantece, prin prestanta unui interpret desavarsit.
Ieri, in cadrul emisiunii „LA MĂRUTĂ”, la PRO TV, imaginea lui Dan Spătaru s-a apropiat de noi. Prezent pentru a interpreta un slagar, pentru a-l defini si pentru a marturisi ce a insemnat Dan Spătaru pentru dansul, un artist in plina dezvoltare, FUEGO a dezvaluit felul prin care il va omagia el pe maestru.
Astfel, la mijlocul lunii martie, in 10 orase importante ale Romaniei, muzica lui Dan Spătaru va rasuna, figura si statura sa vor capata un alt sens si cu ajutorul lui Fuego, il vom avea din nou printre noi. Spectacolele sunt adresate tuturor, indiferent de varsta si de preferintele muzicale, asta pentru ca piesele din compilatia numita SPĂTARU sunt pentru toata lumea, avand si sensibilitate, umor si dramatism, si muzicalitate si vers, mesaj.
Iata ce afirma FUEGO cu privire la concerte, la memoria si insemnatatea lui Dan Spătaru pentru romani :

    “E atat de ampla si melodioasa muzica usoara românească, incat nu ma pot abtine sa nu spun ca spectacolul cantecului se regaseste in ea. Dan Spătaru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora.
Turneul „SERENADA MEA” inseamna felul prin care eu ma-nclin in fata unei personalitati remarcante, un artist pentru care publicul a insemnat totul, acesta acordandu-i si succesul, faima, memoria, aprecierea, valoarea si nu in ultimul rand, aplauzele. Serenada mea catre Dan Spataru si totodata, serenada dansului catre voi, se va auzi in aceasta primavara, intr-un regal al muzicii romanesti.
Dan Spătaru n-a murit! Nici muzica sa, nici versurile, nici fanfara, tarancuta ori drumurile. Am evoluat in meseria aceasta, am cantat, am muncit si am perseverat , avandu-l drept model. Cred ca spectacolele ce vor veni sunt mai mult decat un simplu omagiu pe care eu il inalt.
Ele reprezinta exact multumirea pe care eu o aduc maestrului, reverenta pe care simt ca trebuie sa o fac nu doar lui Dan Spataru, ci intregii muzici usoare, care mi-a alinat copilaria, gandurile, destinul.
Pe langa performanta de a fi in CARTEA RECORDURILOR, pentru aplauze, pe langa minunatele cantece, Dan Spătaru inseamna, pentru intreaga Românie, un model, un motiv de mandrie, un erou real la care ne raportam si care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figure ale muzicii. Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada continua numita SPĂTARU.“

Turneul va incepe la mijlocul lunii martie, atunci cand FUEGO va lansa si un LP surpriza, dedicat tot lui Dan Spătaru. Concertele vor transmite simplitatea si esenta muzicii, avand parfumul de-altadata, invitati speciali, amintiri si melodii adevarate! Toate informatiile, datele de concert, locatiile, detalii, surprize, afis si promovare, vor fi anuntate in saptamanile urmatoare! 

LEGENDA :
Fotografiile cu cei doi sunt realizate in 2003, in cadrul lansarii albumului " NEMARGINIRE ", acolo unde Dan Spataru a sustinut un recital si i-a acordat lui Paul dreptul de a interpreta piesele sale

MEDIA / URL :


2 comentarii:

  1. Fuego si Dan Spataru...doi mari artisti,doua voci de aur!!!Astept cu nerabdare turneul de primavara ”Serenada mea”,in care cel mai iubit artist roman al momentului,Fuego,il va omagia pe cel care a fost cel mai iubit artist roman,Dan Spataru!Felicitari,Paul,Dan Spataru cu siguranta e mandru de tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. S- Succesul, de eşti OM de omenie,
    E- Existã nu doar cât trãieşti pe-acest pãmânt,
    R- Rãmâne-n veci şi lumea-ntreagã ştie,
    E- E simplu: acesta se preschimbã-n cânt!
    N- „NU S-A GÂNDIT LA DESPÃRŢIRE”,
    A- Artistul, când din astã lume a plecat,
    D- Drept mãrturie, a lãsat ca „AMINTIRE”
    A- Albumele, unui artist la fel de talentat.

    M- Maestrul Dan Spãtaru n-a murit!
    E- El dintr-un cor de ȋngeri face astãzi parte,
    A- Atât de mult el ȋnsã şi-a dorit,

    F- Fuego sã-i poarte cântul, spre oameni, mai departe...
    U- Urmeazã Paul pe cel care, de-a pururea l-a venerat,
    E- Emoţii şi el provocând celor aflaţi ȋn salã,
    G- Gãsind cã „regele aplauzelor” trebuie- omagiat,
    O- Oferã „SERENADA MEA” ȋn astã primavarã.

    RăspundețiȘtergere