sâmbătă, 5 octombrie 2013

FUEGO A PLÂNS ÎN TESTAMENT

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=51699&Itemid=377



http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=51699&Itemid=377

Interpretul de muzică uşoară Paul Su­ru­giu, alias Fuego, a susţinut, joi seara, în Studioul Liviu Ciulei de la Teatrul Al. Davila, din Piteşti, două reprezentaţii, u­na după alta. Iniţial fusese programat una singură, şi anume spectacolul în pre­mieră Testament, un omagiu adus poetului Grigore Vieru.

Spectatorii, întîmpinaţi cu şampanie

Fiindcă cererea pentru bilete era foar­te mare, iar sala mult prea mică, s-a de­cis repetarea spectacolului de la ora 20, lu­cru acceptat de solistul care e an­gajat al teatrului piteştean. Directorul Teatru­lui Al. Davila, Sevastian Tudor, ne-a spus că solistul şi-a luat angajamentul de a veni la Piteşti de două ori pe lună pentru a susţine acest spectacol de muzică şi po­ezie. Spectatorii au fost întîmpinaţi într-un mod inedit în foaierul teatrului, fiind serviţi cu şampanie şi prăjituri. Pu­bli­cul a fost rugat de solist să nu fa­că fotografii şi nici să nu filmeze în timpul repre­zen­ta­ţiei.

Fani veniţi din toată ţara

 Regia  spectacolului este semnată de Adriana Piteşteanu, iar publicul nume­ros, format din fanii lui Fuego, a avut parte de o seară memorabilă şi plină de e­moţii. Fanii solistului, veniţi din toată ţara, i-au adus multe flori, iar acesta le-a dăruit în schimb trăirile unor clipe spe­ciale. Inter­pre­tul şi-a structurat spec­tacolul în mai mul­te părţi, pri­ma fiind de­dicată lim­bii române, iar a doua mamei. În al doilea mo­­ment, cel dedicat ma­mei, solis­tul nu şi-a putut stăpîni lacrimile, iar alături de el a plîns şi o parte a spectato­rilor emoţio­na­ţi. Deco­ul a fost şi el unul spe­cial, pe un pe­rete fiind aşezat portretul marelui poet Grigore Vieru, cel căruia solistul i-a dedicat acest spec­tacol.
Şi momentele coregrafice susţi­nute de balerinii de la Estrada piteşteană au stîrnit emoţiile spectatorilor, care au aplaudat  îndelung prestaţia artiştilor.
I.Şutan  Foto: I.Tudor

6 comentarii:

  1. Organizat cu mult profesionalism, acest eveniment ni l-a descris încã o datã pe artistul Paul Surugiu (Fuego): perfecţionist, profesionist, atent la cele mai mici detalii în organizarea spectacolelor sale, actor desãvârsit, interpret cu o voce caldã, o voce care atinge sufletele sensibile, pe scurt: UN ARTIST COMPLET!
    Invitaţi în foaierul teatrului, într-un cadru intim, am fost întâmpinaţi cu şampanie şi prãjituri, aşa cum se cuvine la o premierã, şi ulterior conduşi cãtre sala de spectacol, ce s-a umplut în câteva minute pânã la refuz. Veniţi din toate colţurile ţãrii (Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte, Ploieşti, Bucureşti, Focşani, Galaţi ...), fanii au acceptat cu mare drag invitaţia la acest spectacol de vers şi cânt, de poezie si melodie, un omagiu adus marelui poet Grigore Vieru.
    Atmosfera într-o salã de teatru nu se comparã cu niciun alt tip de spectacol. Simţi artistul mult mai aproape, emoţiile sunt mult mai mari, atât din partea sa cât şi a publicului şi fiecare cuvânt rostit de actori este perceput direct, fiecare gest simţit exact aşa cum se doreşte a fi transmis. Dispare orice „barierã” între scenã şi sala de spectacol, orice distanţã între artist şi publicul sãu.
    Structurat în douã pãrţi, una dedicatã limbii române, cea de-a doua celei mai scumpe fiinţe de pe pãmânt, MAMA, spectacolul a emoţionat spectatorii, care nu şi-au putut stãpâni lacrimile la auzul unor melodii precum „Rãsai”, „Primul cer, mãicuţã” sau „Ţi-am adus un mãr”.
    Melodia de final, „Imnul neamului”, a ridicat sala în picioare şi un ultim ropot de aplauze s-a îndreptat cãtre Fuego şi colegii sãi de la Teatrul „Alexandru Davila”, în semn de respect şi iubire pentru acest artist minunat, care, cu fiecare spectacol, reuşeşte sã îşi surprindã publicul în cel mai plãcut mod!
    Şi ce „melancolie” ne-a cuprins la ieşirea din salã, cãci ne-am fi dorit ca acest spectacol sã dureze „o veşnicie”!
    BRAVO, Paul, BRAVO doamnei Adriana Piteşteanu, BRAVO doamnei Elena Stoica, BRAVO actorilor Teatrului „Alexandru Davila”, BRAVO tuturor celor implicaţi în organizarea acestui spectacol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un artist in adevaratul inteles al cuvantului! Un OM in aceasta lume multa cu OAMENI putini! Sa ne traiesti Paul ca ne trebuiesti! Sanatate si succes in tot ceea ce faci ca faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un spectacol memorabil, ce merita vazut si revazut, ori de cate ori avem ocazia! Iar daca sunteti din colturi mai indepartate ale tarii, de indata ce incepe spectacolul, veti uita de drumul lung strabatut pana la Pitesti, ramanand, in schimb, cu o amintire ce nu o poate sterge nimeni din sufletele voastre toata viata! Felicitari, Fuego! Esti un adevarat ARTIST ce ne surprinde placut cu fiecare spectacol!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prezent in sala, la acest spectacol, pot spune doar ca mi s-a confirmat tot ceea ce credeam pana acum despre Fuego: un artist care se implica in fiecare proiect, pregatindu-l cu minutiozitate, seriozitate, profesionalism, astfel incat publicul sa plece multumit si sa isi doreasca sa revina iar si iar! FELICITARI, FUEGO! ARTISTI ca tine nu se mai nasc curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine nu -l apreciaza pe Paul C. Surugiu ori nu a avut acazia sa-i cunoasca activitatea ,ori este impotriva valorilor. Grigore Vieru a lasat pe maini bune poeziile sale de o cutremuratoare sensibilitate . Avem valori care uneori sunt ignorate ,din pacate .

    RăspundețiȘtergere