marți, 15 octombrie 2013

ANGELA MOLDOVAN - PASĂREA MĂIASTRĂ A NEAMULUI ROMÂNESC


Rodica Elena Lupu, Angela Moldovan, Fuego, in emisiunea Familia Favorit - Favorit TV

Neamul romanesc a mai pierdut o pasăre măiastră - Angela Moldovan!

“Cu dezamagire, cu regret si condescendenta imi indrept gandul catre Angela Moldovan, a carei lumina s-a stins acum, ramanandu-i in schimb spiritul, simbolul, memoria si poate cel mai important, muzica, dorul popular pe care l-a insuflat in toate cantecele ce le-a interpretat cu daruire pe parcursul carierei impresionante.
Neamul romanesc a mai pierdut o pasare maiastra astazi, un monument al scenei, un punct de referinta pentru tot ce inseamna folclor, arta populara, valori si simboluri ale spatiului dintre Carpati. Provenind dintr-o zona in care cantecul si arta sunt stari de capatai, Angela Moldovan a colindat toata lumea si a facut cunoscuta simtirea romanesca prin cantec.
Am fost onorat atunci cand a acceptat invitatia mea in cadrul emisiunii “Familia Favorit“. Mi-a vorbit atunci despre crezul vietii sale, publicul, caruia i se inchina la propriu si despre ceea ce a facut-o sa ajunga pana in acel moment o persoana atat de echilibrata.
Angela Moldovan a fost un exemplu, un model pentru cei ce au ales sa practice, sa promoveze, sa cante folclorul acestui taram de poveste, care in prezent se identifica cu Angela Moldovan ! Va fi pentru totdeuna, o doamna a muzicii populare, o legenda autentica! Odihneasca-se in pace! “ ( Paul Surugiu – Fuego )

4 comentarii:

  1. “De foarte multe ori intram cu emoţii pe scenă gândindu-mă dacă mai sunt cei care încă îşi mai amintesc de mine. Am avut nişte surprize plăcute, în foarte multe spectacole, când sala întreagă s-a ridicat în picioare şi m-a aplaudat... Ceea ce în limbajul nostru înseamnă gestul cel mai frumos, cel mai emoţionant.” (Angela Moldovan)

    A fost şi va fi o artistã adoratã, pe care o vom aplauda şi de acum încolo la fel de mult, cãci “fata neichii”, ce nu era “fatã ca oricare”, va rãmâne mereu în amintirea iubitorilor de folclor. Şi chiar dacã „ne e tare dor” de ea, „am închis uşa la tindã cu zãvorul”, lãsând trupul ei sã plece dintre noi; însã, de acolo de sus, unde acum cântã alãturi de îngeri, sufletul ei ne va cãlãuzi mereu, spunându-ne: „Cine nu se veseleşte/ Mai degrabã îmbãtrâneşte”! Sã ne veselim, aşadar, pentru întreg buchetul de melodii lãsat în dar de aceastã pasãre mãiastrã a folclorului românesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. A mai cazut o stea,o personalitate a muzicii populare romanesti…Angela Moldovan a fost o prezenta scenica deosebita,o voce remarcabila ce a incantat de-alungul anilor sufletele romanilor cu frumoasele ei refrene…Ingerii s-o aiba in paza!

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi am sa-ncrestez in grinda...
    Sa-ti fie somnul lin!!!!
    Suflet de copil !

    RăspundețiȘtergere