joi, 19 septembrie 2013

Fuego prezinta - "Testamentul" lui Grigore Vieru



“Testamentul” lui Grigore Vieru,

prezentat de Fuego

Arta dobandeste aspecte marete atunci cand e realizata cu pasiune si profesionalism, reusind sa imbine, intr-o corelare perfecta, mai multe forme de mister, de simbol, de vocatie.
Astfel, in ceas de toamna instalata, sub semnul unei repetabile mirari, Fuego va realiza un spectacol extraordinar de muzica si poezie, o alaturare intre cantec si vers, intre uimirea unor sunete de portativ si fascinanta descoperire a esentei sufletului romanesc.
Spectacolul “ TESTAMENT “ reprezinta un omagiu adus celui ce a imbratisat lumea cu toata iubirea pe care un cuvant o poate descrie, inaltandu-i simtiri si faurind pentru ea un testament al poeziei. Fuego il prezinta pe Grigore Vieru, celebrand memoria sa, multumindu-i pentru sclipirile daruite in cei trei ani de colaborare, facand o reverenta in fata eternitatii si genialitatii sale.
Premiera va avea loc joi, 3 octombrie, la Teatrul “ Alexandru Davila ” din Pitesti, in Sala “ Liviu Ciulei “, marcand astfel si sarbatorirea a 65 de ani de existenta a institutiei de cultura.
In cadrul spectacolului va fi lansat volumul “Testament pentru Fuego“, editat in 2012 de catre Asociatia Culturala “REGAL D’ART”. Aceasta editie de colectie, dedicata bibliofililor, aduna toata opera conceputa de Grigore Vieru pentru Paul Surugiu, in anii de colaborare in care l-a considerat ca un fiu. Cartea beneficiaza de o grafica exceptionala, de un concept unic ce a fost premiat recent, la Salonul International de Carte Chisinau, 2013, cu trofeul “ARTA CARTII“.
Spectacolul “Testament” va aduce o noua interpretare a operei maestrului Vieru, imbinand muzica, poezia, cu elemente si efecte speciale. Iar pe langa aceste detalii de ordin artistic, intregul concept mizeaza pe emotie, punand accent pe emotia descoperirii unor trairi, unor oglinzi de spirit inaltator ce au transpuse simplu, in cuvintele mestesugite cu o farama de suflet de roman, pentru mama, tara, iubire, de catre Grigore Vieru.
Iata ce afirma Paul Surugiu cu privire la aceasta premiera :
“Testament" este mai mult decat un spectacol de muzica si poezie. Este felul meu de a-i multumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atentia si prietenia sa, celui ce a scris poezie, celui ce a asternut o comoara incontestabila in literatura neamului romanesc.
Este felul meu de a exprima ca opera acestui poet reprezinta un motiv real pentru care trebuie sa ne inclinam, aducand in atentie memoria sa. Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea si versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mama si trairile sale despre ce esti, cine esti si ce ai putea fi daca ai descoperi ce e cu adevarat in sufletul tau.
Grigore Vieru ne-a daruit har divin, bunatate crestina, facandu-ne sa ne simtim mai oameni, mai blanzi, impacati oarecum cu noi insine, in permanenta noastra neimpacare.
Va prezint un spectacol special, realizat cu devotament si profesionalism, alaturi de o echipa minunata, in care vreau sa descoperim impreuna arta adevarata, in forma ei pura, fara artificii comerciale. Arta numita simplu: Grigore Vieru!“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu