vineri, 26 iulie 2013

FUEGO - "UN FLUTURE SUNT"

FUEGO: „UN FLUTURE SUNT”


Când muzica este atât de armonios şi nobil ambalata, când mesajul e o poezie a simţurilor, așa cum este în cazul lui Fuego, nu poate fi decât o încântare pentru cei ce pricep arta cu adevărat, o percep arta ca pe un stil de viaţă, nu ca o nevoie existenţială.

Aşa cum şi-a obişnuit fanii, Fuego le pregăteşte lunar câte o surpriză muzicală. De această dată, artistul vine cu o piesă sensibilă, construită parcă pentru structura sa, cu accente romantice, cu inflexiuni şi ritmuri de o intensitate desăvârşită.

Simplitatea piesei, linia melodică ce curge precum o adiere, e completată de versurile umile în aparenţă, dar în esenţă, aceastea fiind coji substanţiale de adevăr, de uimire, de geniu.

Piesa este compusă de Maria Stoianov, o talentată şi înzestrată creatoare din Republica Moldova, şi vine ca o continuare a colaborării dintre ea şi Fuego, după şirul de  piese lansate anul trecut: „Trandafiri în dar”, „Adio”, ”Fericirea”.

Totodată, cei doi pregătesc lansarea unui nou album de autor pentru  anul 2013. Pe lângă acest album, Fuego va concretiza şi colaborarea cu maestrul Jolt Kerestely printr-o colecţie specială de cântece româneşti, o veritabilă comoara, în cadenţe de pian, vioara şi armonii complexe, inspirate şi potrivite parcă pentru producţiile cinematografice.

„Un fluture sunt" vorbeşte despre fragilitatea fiinţei umane, despre adevărul inexorabil al existenţei efemere, despre sensibilitate şi trecere ireversibilă. Un cântec emoţionant, surprins de vocea lui Fuego şi învăluit de o emoţie pe ritm de slova sporadică, eternă.
Melodia poate fi ascultată în primă audiţie la adresa de web:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu