luni, 10 iunie 2013

O DATĂ-N VIAȚĂ





RĂU MĂ DOR OCHII MĂ DOR - Paul SURUGIU - FUEGO

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LMA-zY7lzgA


Artiștii își conturează, prin natura ființei lor, noi identități, noi imagini, având capacitatea de a se reinventa și de a configura noi ipostaze, în concordanță cu firea și genul abordat.
Există modalități diferite de exprimare pentru fiecare, dar atunci când ideea, voința și talentul găsesc mediul propice pentru a se desfășura, nu poate rezulta decât spectacol.
 Pe acest concept s-a fundamentat și emisiunea "O dată-n viață", care s-a născut dintr-o viziune inedită a omului de televiziune Titus Munteanu, ce a fost ulterior montată și aplicată de o echipă de profesioniști, condusă de Elise Stan. Show-ul reușește, de peste 5 ani, să îmbine spectacolul cu muzica populară, tradițiile și valorile autentice cu arta pe care personalitățile invitate au reformulat-o, într-o manieră proprie, păstrandu-le pe toate nealterate.
Astfel, în ediția de vineri, 17 mai, începând cu ora 21.00, pe TVR 1, emisiunea "O dată-n viață", moderată de Iuliana Tudor, a avut onoarea să îl prezinte pe Fuego într-o ipostază specială. O experiență pe care acesta a trăit-o pentru prima dată reprezentând în show zona Olteniei, împreună cu doamna cântecului popular oltenesc, Steliana Sima.
Alături de el, printre concurenți s-au aflat și îndrăgita Ozana Barabancea, artist liric și o prezență exuberantă, care a reprezentat zona Ardealului, fiind acompaniată de preotul Cristian Pomohaci, precum și solistul Alin Pascal, care a adus în studio cântecul maramureșean cu Lupu și Cornelia Rednic.
 În cadrul emisiunii, Paul Surugiu a pregătit mai multe surprize. Printre acestea s-a numărat și un duet special realizat împreună cu Ozana, inspirat din piesa "Cine scârțâie fântâna", interpretată inițial de Tiberiu Ceia, și preluată ulterior și de către Paul.
 De asemenea, un alt moment deosebit a fost acela în care Fuego a interpretat, într-o manieră proprie, duioasă, apreciată de toți cei prezenți, o piesă monunentală din repertoriul uneia dintre cele mai pregnante figuri ale întregului tablou muzical românesc, Ioana Radu. Cantecul “De la moară pân’la gară” a fost readus în atenția colectivă de către Fuego, care nu a pus în interpretare doar tehnică și emoție, ci și o parte din sufletul său, aducând astfel, un omagiu doamnei distinse a artei populare românești, Ioana Radu.
Finalul emisiunii l-a prezentat pe Fuego împreună cu maestrul Nicolae Botgros, care au completat întreaga desfășurare de forță artistică cu o bijuterie populară, reorchestrată virtuos de maestru, și transpusă maiestuos de către Paul, balada "Dor, mă dor, ochii, mă dor".
Am urmărit așadar, pe postul public de televiziune un spectacol cum doar o dată-n viață ne-a fost dat să privim.


                      Rodica Elena LUPU 
Asociația Culturală "REGAL D'ART"

Un comentariu: